Bloemen voor elke gelegenheid

Hoe kies je de perfecte bloem voor elke gelegenheid

De juiste bloemen kiezen voor de juiste gelegenheid kan soms een hele uitdaging zijn. Je kan jezelf afvragen: “Welke bloemen zou ik moeten bestellen? Welke kleur moeten dezen bloemen hebben?” Heel wat factoren dienen in overweging te worden genomen vooraleer je jouw selectie maakt. Weten wat de symboliek en connotatie is van elk type bloem en de kleur ervan kan jou helpen om de juiste keuze te maken in ons aanbod. Gelukkig helpen wij jou graag bij Bloemen Aan Huis Leveren. U kunt ons aanbod shoppen op basis van de gelegenheid waarvoor deze bloemen dienen. Aarzel dus niet langer en bestel bloemen voor elke gelegenheid via Bloemen Aan Huis leveren.

Secretaressedag
21 april

Bedank uw rechterhand op gepaste wijze met een boeket bloemen

Moederdag
8 mei 2016

Geen mooiere manier om mama te bedanken dan met een prachtig boeket bloemen

Jubileum

Vier elk jubileum op gepaste wijze

Verjaardag

Ontdek ons aanbod verjaardagsbloemen

Date

Zet de toon met bloemen op een date

Begrafenis

Eer het leven van een overledene met een gepast gebaar

Beterschap

Wens iemand een snel herstel met een prachtig boeket bloemen

Eindejaarsfeesten

Luid het nieuwe jaar in op gepaste wijze

Medeleven

Steun iemand die net een geliefde heeft zien heengaan

Bedanken

Druk jouw dankbaarheid op gepaste wijze uit

Valentijn

Druk jouw liefde uit met prachtige Valentijnsarrangementen

Huwelijk

Vier het pas getrouwd koppel in stijl

Bloemen bestellen voor een jubiluem

bloemen voor jubileumNet zoals dat er voor elke jubileum een specifiek geschenk is, is er voor elk jubileum ook een specifieke bloem.

5 jaar jubileum: madeliefjes/gerbera’s
10 jaar jubileum: narcissen
15 jaar jubileum: rozen
20 jaar jubiluem: aster
25 jaar jubileum: iris
30 jaar jubileum: lelie

Kleur

Rood of roze zijn een houvast, maar ook een zekerheid dat je geen blunder begaat wanneer je jubileum bloemen geeft. Deze bloemen staan voor liefde en passie voor elkaar.

Gele bloemen vermijd je best in dit scenario, aangezien gele bloemen een teken van vriendschap zijn. Gele anjers zijn al volledig uit den boze aangezien deze symbool staan voor ontgoocheling.

Bloemen voor een verjaardag

bloemen voor verjaardagNaast de bloemen voor een verjaardag die vriendschap en vreugde uitdrukken heeft elke maand ook zijn specifieke bloem.

Januari: anjers
Februari: viooltjes
Maart: narcissen
April: madeliefjes/gerbera’s
Mei: lelie
Juni: roos
Juli: Ridderspoor
Augustus: gladiolen
September: aster
Oktober: Goudsbloem
November: chrysanten
December: poinsettia

Kleur

Als het bloemen zijn voor een vriend of vriendin en niet voor jouw geliefde, dan zijn gele bloemen een uitstekende keuze. Gele bloemen zijn het symbool van vriendschap, optimisme en vreugde. Vermijd gewoon om gele anjers cadeau te geven.

Bloemen voor een date

bloemen voor dateHoewel het tegenwoordig niet meer vaak gebeurt om bloemen te geven op een eerste date, is het gebaar om bloemen te geven aan iemand met wie je reeds geruime tijd date een uitstekend idee.

Orchideeën, tulpen en zonnebloemen zijn de meest verwelkomende bloemen. Deze vormen een uitstekend geschenk op een date omdat ze zeer aangenaam zijn maar niet overweldigend voor een date.

Als het mogelijk is, zorg ervoor dat je de bloemen kan afgeven aan de deur bij jouw date, zodat deze niet de hele avond met een boeket bloemen moet zeulen.

Bloemen voor een begrafenis

Bloemen voor een begrafenisbloemen voor begrafenis worden meestal naar het funerarium gestuurd of naar de plaats waar de plechtigheid plaatsheeft. Deze bloemen dienen als eerbetoon aan de overledene. De afmetingen kunnen variëren, hoewel men meestal kiest voor grote en formele arrangementen.

Chrysanten, lelies en rozen zijn gepaste bloemen voor een begrafenis.

Kleur

De kleur van de bloemen betekenen ook veel.

Blauw, wit en groen zijn kleuren die staan voor vrede, nederigheid en kalmte en zijn troostend tijdens moeilijke tijden.

Oranje en rood zijn kleuren die energie en passie vertegenwoordigen. Deze kleuren zijn niet echt geschikt voor een begrafenis omdat deze vooral het leven vieren, en niet echt het rouwen om een overledene.

Uiteraard is het ook altijd een gepast gebaar om de lievelingsbloemen van de overledene te laten bezorgen. Maar dat vereist al heel wat kennis van de persoon die heengegaan is.

Bloemen om veel beterschap te wensen

beterschap bloemenOf de ontvanger thuis zit of in het ziekenhuis speelt al een grote rol in welke type bloemen je laat bezorgen.

Wanneer de ontvanger in het ziekenhuis zit dan is het aangeraden om bloemen te laten bezorgen die geen sterke geur afgeven. Tulpen, irissen en gladiolen zijn een uitstekende keuze wanneer je bloemen wilt laten bezorgen in het ziekenhuis.

Als de ontvanger thuis is kunnen fleurige kamerplanten de sfeer wat vrolijker maken. De groene kleur van kamerplanten is symbool voor gezondheid en welzijn. De Goudsbloem is een ideale bloem om te laten bezorgen bij een zieke thuis omdat deze bloem ook symbool staat voor weerstand.

Welke bloemen je ook laat bezorgen om iemand beterschap te wensen, het gebaar zal zeker in dank afgenomen worden.

Bloemen voor de eindejaarsfeesten en kerstmis

bloemen voor kerstmisOnderzoek heeft reeds uitgewezen dat deze feestdagen de periode van het jaar is waar het meest bloemen online besteld worden om te laten bezorgen.

De rode Poinsettia (kerstster), amaryllis en de witte narcis (Narcissus papyraceus) zijn de meest populaire bloemen voor de eindejaarsfeesten. Dat komt omdat deze symbool staan voor goede moed en succes. De beste wensen die je iemand kan geven voor het nieuwe jaar.

Bloemen voor Moederdag laten bezorgen

Je moet al goed je best doen om foute bloemen te geven aan mama op haar dag. Bloemen voor Moederdag laten bezorgen wordt altijd geapprecieerd, ongeacht welke bloemen het zijn. Maar deze drie toppers zijn misschien dan nog net een betere keuze.

Roze anjers: een teken van dankbaarheid en liefde
Rode anjers: symbool van bewondering
Gerbera’s: symbool van vreugde

Bloemen om jouw medeleven uit te drukken

Bloemen om jouw medeleven uit te drukkenbloemen medeleven zijn anders dan begrafenis bloemen. Deze worden namelijk vaak naar het huis van de rouwende overgeblevene gestuurd. Over het algemeen is het nooit te laat om deze te laten bezorgen.

Deze arrangementen zijn kleiner dan deze die men stuurt voor een begrafenis. Bloemen die zich hiertoe uitstekend verlenen zijn lelies, gerbera’s en rozen.

Omdat nu een goed moment is om de rouwende mensen op te vrolijken zijn heldere en kleurrijke arrangementen niet misplaatst. Paars, blauw en geel zijn kleuren die symbool staan voor hoop en wedergeboorte.

Als de overledene of de rouwende Joods zijn, dan zijn bloemen geen gepast geschenk

bedankt bloemenBloemen om iemand te bedanken

Wanneer je iemand wilt bedanken, kies dan een boeket die zijn of haar persoonlijkheid weerspiegelt. Het helpt natuurlijk altijd wanneer je al weet welke bloemen de lievelingsbloemen zijn van deze persoon. Een combinatie van de favoriete bloem en favoriet kleur zijn gegarandeerd winners.

Als je niet zeker weet wat jouw ontvanger graag heeft, dan zijn anjers, lelies of gerbera’s een goede keuze om “bedankt” te zeggen.

Bloemen voor Valentijn

bloemen voor ValentijnDe bloemen die je kiest om te laten bezorgen op Valentijn zullen afhangen van wat jouw relatie is met de ontvanger.

Is het nog maar het prille begin? Dan zijn lavendelkleurige rozen een uitstekende keuze. Deze staat namelijk symbool voor betovering.

Gelukkig getrouwd maar zijn rozen net iets te cliché? Rode tulpen zijn een perfecte manier om jouw liefde te communiceren.

Mijd bloemen zoals gele rozen en anjers voor jouw tedere wederhelft, omdat deze respectievelijk symbool staan voor vriendschap en ontgoocheling.

Bloemen voor een huwelijk

bloemen voor huwelijkEr zijn een aantal tradities die gebonden zijn aan trouwen en bloemen. De bruid, bruidsmeisjes en de bruidegom worden allen gehuldigd met bloemen.

De bruid heeft een boeket bloemen in haar handen, om het even welke bloemen zij mooi vindt en in om het even welke kleur.

Bruidsmeisjes hebben veelal een kleinere versie van het boeket van de bruid.

Een boutonniere voor de bruidegom is niet vreemd. Meestal wordt dan gekozen voor een bloem die perfect past bij de bloemen die de bruid vasthoudt.

Bloemen geven als huwelijksgeschenk wordt vaak beschouwd als ongepast, niettemin hebben wij een aanbod schitterende geschenken die u kunt laten bezorgen om het gelukkige paar veel geluk toe te wensen.